ESG Investice, odborný web zaměřující se převážně na témata týkající se společensky odpovědného investování neboli ESG (Environmental Social and Governance), spouští investiční skupina Energy financial group (EFG).  Web bude přinášet novinky, expertní články, názory a analýzy z oblasti investic, obnovitelných zdrojů energie, ekologie či společenské odpovědnosti.

Hlavním posláním webu esg-investice.cz je poskytovat v širším kontextu ověřené a ucelené informace týkající se převážně investic do dlouhodobě udržitelných projektů šetrných k životnímu prostředí. Myslím, že s přihlédnutím ke stále rostoucí produkci a spotřebě společnosti, je důležité přemýšlet o dopadech jednotlivých kroků na celý ekosystém. Zájem velkých i drobných investorů o odpovědné investice je stále větší. Proto bychom odborné i laické veřejnosti chtěli nabídnout jak postřehy z praxe, tak i analýzy a komentáře,“ uvádí ke spuštění webu Tomáš Voltr, výkonný ředitel a místopředseda představenstva EFG.

Nový portálu esg-investice.cz vznikl ve spolupráci s komunikační agenturou Faktika Ondřeje Féra, který bude mít na starosti také obsahovou supervizi. Redaktorkou webu je Barbora Sirová, která v minulosti působila například jako šéfredaktorka Business Leaders. Přispěvateli budou ekonomičtí odborníci i odborníci z řad investiční skupiny EFG.

Skupina EFG se zaměřuje zejména na projekty spojené s produkcí energií z obnovitelných zdrojů, jako je odpadová bioplynová stanice v Rapotíně, upgrading bioplynu na biometan či řešení přestavby zemědělských bioplynových stanic na odpadové.