Vyberte možnost Stránka

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Zkušenosti z praxe s aplikací principů ESG Due Diligence

26. 1. 2022 10:00 - 12:00 CET

environmental-social-governance

Zveme na webinář: Zkušenosti z praxe s aplikací principů ESG Due Diligence

Požadavky takzvané náležité péče (ESG due diligence) upraví připravovaná evropská směrnice o udržitelné správě a řízení firem. Pro lepší pochopení jejího rozsahu a vyjasnění požadavků na firmy, které bez ESG Due Dilligence nedosáhnout na zelené financování, jsme ve Frank Bold připravili webinář. Zúčastní se ho zahraniční experti z firem, jako je výrobce telekomunikačních technologií Ericsson nebo výrobce outdoorového oblečení Vaude. Zveme vás na něj už 26. ledna od 10 hodin.

Registrujte se zdarma

Cílem webináře, který se odehraje v anglickém jazyce, je vyjasnit rozsah požadavků ESG Due Diligence, které by měly být obsaženy v nové směrnici, a vysvětlit na příkladech dobré praxe, jak je firmy mohou efektivně implementovat. Akce bude zajímat především zástupce státní správy a byznysu.

Program

1. Principy náležité péče (10.00–11.00)

→ Legislativní úprava a očekávání, Lucie Slavíková, Ministerstvo spravedlnosti České republiky
→ Implementace nové německé legislativya dobrá praxe v podpoře byznysu, Susanne Gasde, Spolkové Ministerstvo práce a sociálních věcí, Německo
→ OSN a OECD standardy náležité péče a jejich aplikace v praxi, Rachel Davis, Shift
→ Případové studie: co je považováno za dobrou a špatnou praxi, Filip Gregor, Frank Bold

2. Zkušenosti firem s aplikací v praxi a Q&A (11.00–12.00)

→ Théo Jaekel, Ericsson
→ Bettina Roth, Vaude
→ Julien Lavarini, Lorenz

Bližší kontext

Evropská komise plánuje v prvním čtvrtletí roku 2022 schválit a předložit Evropskému parlamentu a Radě EU návrh směrnice o udržitelné správě a řízení firem. Hlavním prvkem tohoto návrhu by měla být pravidla tzv. náležité péče v oblasti udržitelnosti, která vychází ze standardů OSN a OECD. V kontextu strategie EU v oblasti udržitelných financí je navíc náležitá péče jednou z podmínek, kterou musí firmy splňovat, aby dosáhli na zelené financování podle SFDR (Nařízení o zveřejňování informací v odvětví finančních služeb, v originále Sustainable Finance Disclosure Regulation) včetně zelených dluhopisů.
Návrh směrnice vymezí, jak by firmy měly přistupovat k identifikaci a řešení svých závažných negativních dopadů na životní prostředí a lidská práva, které souvisí s jejich obchodním modelem a dodavatelským řetězcem (respektive s hodnotovým řetězcem – value chain).
Náležitá péče je flexibilní nástroj. Požadavky mimo jiné závisí na postavení firmy, jejím zapojení do negativních dopadů a možností tyto dopady ovlivnit. Webinář vysvětlí standardy náležité péče, zprostředkuje zkušenosti s implementací německé legislativy, která evropskou úpravu časově předběhla, i zahraniční zkušenosti s implementací OSN a OECD standardů z byznys sektoru, jak náležitou péči implementovat a smysluplně využít pro lepší řízení firmy.

Podrobnosti

Datum:
26. 1. 2022
Čas:
10:00 - 12:00 CET
Webová stránka:
https://www.frankboldadvisory.cz/post/zveme-na-webinar-zkusenosti-z-praxe-s-aplikaci-principu-esg-due-diligence

Místo konání

webinář online
Česká republika

Pořadatel

Frank Bold