Společnost Fidelity International („Fidelity“) rozšiřuje svou nabídku ETF o dvě aktivní ETF s pevným výnosem. Fidelity UCITS II ICAV – Fidelity Sustainable EUR Corporate Bond – Paris Aligned Multifactor UCITS ETF a Fidelity UCITS II ICAV – Fidelity Sustainable USD Corporate Bond – Paris Aligned Multifactor UCITS ETF (dále jen „fondy“) jsou nyní kótovány na londýnské burze cenných papírů a na burze Xetra, v budoucnu budou kótovány na burzách SIX a Borsa Italiana.

Oba fondy využívají jedinečného výzkumu společnosti Fidelity, který je celosvětový, a zahrnuje vlastní hodnocení udržitelného investování a klimatických závazků Pařížské dohody. Vícefaktorový model, který je základem těchto strategií, vyvinutý týmem, co má na starosti nástroje s pevným výnosem společnosti Fidelity, zohledňuje řadu sentimentů, ocenění a fundamentálních charakteristik. Proces sestavování portfolia se pak zaměřuje na generování alfy výběrem těch nejatraktivnějších dluhopisů (s přihlédnutím k transakčním nákladům a ocenění) od těch emitentů dluhopisů, kteří mají nejvyšší vícefaktorové skóre.

Investičním cílem obou fondů je dosáhnout souladu s dlouhodobými cíli Pařížské dohody o globálním oteplování omezením expozice portfolia vůči emisím uhlíku a dosažení růstu výnosů i kapitálu.

ETF fondy

Referenčním indexem dolarového fondu je index Solactive USD Corporate IG PAB a referenčním indexem eurového fondu je index Solactive Euro Corporate IG PAB. Oba fondy jsou klasifikovány podle článku 9 nařízení o zveřejňování informací o udržitelném financování („SFDR“).

Stefan Kuhn, ředitel distribuce ETF pro Evropu ve společnosti Fidelity International, říká: „Popularita ETF roste, protože investoři hledají alternativní nástroje, které mohou přinést “alfu”. Trh s ETF vzrostl z přibližně 200 miliard dolarů v roce 2003 na více než 9,5 bilionu dolarů v roce 2022 a očekává se, že za pouhých pět let dosáhne 15 bilionů dolarů.“

„Od svého uvedení na trh v roce 2021 se náš fond Sustainable Global Corporate Bond Multifactor UCITS ETF těší značné oblibě klientů, protože aktivně využívá výzkum společnosti Fidelity a naše odborné znalosti v oblasti udržitelného rozvoje tak, aby k identifikoval nejlepší korporátní dluhopisy ve své třídě za nejatraktivnější cenu. Jsme rádi, že s tím, jak roste poptávka klientů, můžeme tuto strategii rozšířit I o regionální varianty.“

Fondy doplní stávající nabídcu ETFek Fidelity podle článku 9, Fidelity Sustainable Global Corporate Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF a Fidelity Sustainable Global High Yield Bond Paris-Aligned Multifactor UCITS ETF.