Velmi pravděpodobně jste už o nich někdy slyšeli – řeč je totiž o aktivech z kategorie ESG, kam spadají tzv. společensky odpovědné investice. O co jde a proč se dnes v mnoha případech chovají, jako by se ani nekonala žádná krize?

Za diskuzí o sociálně a ekologicky odpovědném investování se skrývá rychle rostoucí segment, který se v poslední době neustále rozrůstá a začíná ve velkém oslovovat zejména generaci mileniálů. Těm už totiž dnes není jedno, jestli své úspory vloží do těžby uhlí či ropy, nebo do produkce energie z obnovitelných zdrojů. Jde naopak o jeden ze zásadních investičních parametrů, který řeší.

Oblíbenost a výnosnost ESG investic dokazuje i fakt, že se jim v prvním pololetí letošního roku podařilo svým zhodnocením (21 %) porazit i prestižní index S&P. A co víc – za investováním v rámci segmentu ESG nemusíte jít nikam do zahraničí. První vlaštovky tohoto trendu, který v posledních letech rychle roste nejen v západní Evropě, ale i v USA, už totiž dorazily i k nám.

Jde o investiční projekty, které nevznikají primárně pouze za účelem zisku (byť ten není nikdy opomenut), ale zároveň mají za cíl aktivně se podílet na řešení současných globálních ekologických a společenských problémů.

Získejte exkluzivní informace ze světa ESG investic

O ESG investování a jeho možnostech v prostředí České republiky se dnes ve veřejném prostoru bohužel stále informuje až příliš málo. Kolik atraktivních ESG projektů, do nichž je dnes možné na našem území investovat, znáte vy sami? A přitom tady jsou a daří se jim dlouhodobě generovat zisky.

Pokud vás informace o těchto projektech zajímají a chcete vědět, do kterých z nich můžete vy či vaši klienti investovat, případně jaké další ESG investice budou v blízké budoucnosti k mání, vyplňte prosím formulář níže: