Vyberte možnost Stránka

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Ekoinovační fórum 2021

10. 11. 2021 10:00 - 15:00 CET

investice do větrných elektráren

Ekoinovačního fórum 2021 se ve třech setkáních zaměří na oblasti aktivních spotřebitelů a energetických společenství. Přiblížíme Vám, jak může výroba a sdílení vlastní vyrobené elektřiny přispět k ochraně spotřebitelů před růstem cen energie či jak může Česko těžit z nástupu nových technologií, které snižují spotřebu fosilních paliv.

První setkání Ekoinovačního fóra proběhne 10. listopadu 2021 od 10:00: seminář Potenciál aktivních spotřebitelů energie – decentralizace a digitalizace energetiky jako symbol tohoto desetiletí. Těšit se můžete na:

  • Michal Macenauer, Matěj Hrubý, EGÚ Brno: potenciál aktivních spotřebitelů energie v Česku: od fotovoltaiky na střeše přes zapojení čisté mobility po řízení spotřeby v místě
  • Martin Ander, Petr Novotný, Svaz moderní energetiky – kroky, které jsou nutné pro nastartování aktivních spotřebitelů a energetických společenství v Česku
  • Pavel Doucha, AK Doucha Šikola – evropské právo a nový energetický zákon: pojetí aktivního sdílení energie
  • Martin Michek, výkonný ředitel, České asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav – prosumeři (aktivní zákazníci) a energetické komunity na energetických trzích: čeká nás dynamický rozvoj decentralizované energetiky?
  • Martin Chytra, EGD – vliv aktivních spotřebitelů na distribuční síť, zavádění chytrého měření

Diskuzí bude provázet Marie Bastlová (SeznamZprávy).